Log ind

Staudeblomsten

I denne uge er jeg på tur, og jeg besøger en fantastisk have i Harlev en halv sens kilometer vest for Aarhus. Havens navn er Staudeblomsten, og det giver i den grad mening, når man ser haven fra luften.

Kommentarer
Leif 3 måneder siden
Sikke et imponerende sted. Glæder mig til næste video.
Claus 3 måneder siden
Kære Leif, Ja, det er et utroligt skønt sted. Og jeg glæder mig også til at komme tilbage.
Berit 3 måneder siden
Haven som skal ses flere gange , en helt fantastisk sted bare gå rundt og nyde hver enkelt blomst. Det rene eleksir for sjælen .
Claus 3 måneder siden
Kære Berit, tak for din hilsen. Jeg fornemmer, at du kender stedet. Heldigvis har jeg heller ikke langt derud.
Karen 3 måneder siden
Hvor er jeg glad for, du er blevet så glad for Staudeblomsten. Det er jeg jo også, og jeg kommer der med jævne mellemrum, for der er altid noget nyt at se på. Morten og Kirsten er de sødeste mennesker, og knalddygtige og visionære er de også. Staudesalget i september er et tilløbsstykke, jeg nødig vil gå glip af. Det er jo 'my hood' - vi bor kun få minutter derfra i Skivholme. Kig ind og få en kop kaffe, næste gang du kommer forbi - helt uofficielt og uden kamera :-)
Kh, Karen
Claus 3 måneder siden
Kære Karen, du har helt ret i, at det er et skønt sted og også i, at Morten og Kirsten er nogle dejlige mennesker. De kommer for øvrigt på besøg her om nogle dage. Det skal nok blive hyggeligt. At du bor så tæt på, var jeg ikke lige klar over. Tak for invitation. Kh Claus
Anita 3 måneder siden
Kære Claus
Jeg mangler ord for dennne fantastiske have , bare så imponerende med alle de mange planter , jeg vil glæde mig til du viser fra haven til august igen .
Tak for turen , og de bedste ønsker til jer allesammen om en god weekend og en fantastisk juli sommer måned .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 3 måneder siden
Kære Anita, ja, man kan godt bliver helt målløs over sådan en have. Og jeg glæder mig også til at komme tilbage. Kh Claus
Helle 3 måneder siden
Kære Claus.
Tak for et fantastisk syn og ikke mindst tak til den familie som er så vildt dygtige til at lave en have der er så smuk ikke mindst set oppefra.
Det er et vildt smukt syn.
Tak for turen og glæder mig til dit næste besøg.🌸🌸
Venlig hilsen Helle Czubanick.
Claus 3 måneder siden
Kære Helle, Tak for hilsen. Ja, det er skønt med mennesker, der skaber drømmedejlige steder, som andre også kan få glæde af. Dbh Claus
Mathias 3 måneder siden
Kære Claus,
Sikke mange fine hække og stauder. Det hvide område der omkring bænken med fjerblomst, kæmpeslør og bynke ser fantastisk ud. Jeg kan så godt lide det høje, lette og levende.
Vi må forbi Staudeblomsten næste lørdag til åben have. Vi kører næsten lige forbi på vej i sommerhus.
Rigtig dejlig sommer til dig og resten af haveklubfolket :-)
Jeg elsker jo at følge med i alt hvad du viser både her og der,
Kh fra Mathias Emil
Claus 3 måneder siden
Kære Mathias Emil, god idé at tage forbi Staudeblomsten. Der er så meget skønt at kigge på. Rigtig god ferie. Glæder mig til at se jer her i august. Kh Claus
Karen 3 måneder siden
Ja utrolig smukt sted.Er man bekendt med alle disse skønne steder når man bor båden side af dammen ? Jeg har sammen med min datter mand og sviger søn lige besøgt Troensehaven og. det er da også et vidunderligt sted. Jeg var der den weekend hvor vejret var underskønt , kommer gerne igensnere ,sydfyn ergo virkeligg et besøg værd . God sommer.
Bedste hilsner Karen , søborg
Claus 2 måneder siden
Det er altid fint at besøge andre haver. Det lærer man (også jeg!) meget af. Heldigvis har Staudeblomsten åbent flere gang i løbet af sæsonen. Dbh Claus
Morten 3 måneder siden
Kære Claus

Tusind tak for en skøn havetur til denne skønne have, sikke en oplevelse. og hvor ser det fantastisk ud fra oven. Det er da en have hvor man kan få meget god inspiration til nye planter, mon ikke.... og godt tip med pattys plum og gødning, eller mangel på samme.

Hav en god weekend
Knus Morten
Claus 2 måneder siden
Kære Morten, ja jeg bed også mærke i tippet med staudevalmuen. Vi bliver aldrig for gamle til at lære nyt. Kh Claus
Tina 2 måneder siden
Kæreste Claus Sikke et staudeparadis nærmest staude botanisk have. Så meget inspiration og helt vidunderligt med formen på bedet. Helt fantastisk. Knus Tina
Claus 2 måneder siden
Kære Tina, jeg kan kun give dig ret. Kh Claus

Susanne og Tonnys Have

07.10.2021 | I dag er jeg på besøg i Susanne og Tonnys skønne have i Silkeborg. Det er sommer og sol og en herlig aften.

Margit Bruuns have

31.08.2021 | På min tur rundt i Danmark er jeg nu kommet til Margit Bruuns fantastiske have i Midtjylland. Det er et sandt paradis med mange små haverum og den smukkeste udsigt. Så dejligt, at jeg måtte komme forbi.

Jeanett Fruergaards have

05.08.2021 | På min tur rundt til skønne danske haver er jeg nu kommet til Jeanett Fruergaard, der bor nær Stoholm i Vestjylland. Hun har skabt en helt særlig have, ikke blot med staudebede, men også med skære- og køkkenhave.

Staudeblomsten

01.07.2021 | 
I denne uge er jeg på tur, og jeg besøger en fantastisk have i Harlev en halv sens kilometer vest for Aarhus. Havens navn er Staudeblomsten, og det giver i den grad mening, når man ser haven fra luften.

Så blev det juni

03.06.2021 | Juni er en af mine yndlingsmåneder i haven. Alt er så frisk og grønt, og der er så meget i vente. Mon ikke, at mange har det som jeg?

Forår i fuldt flor

06.05.2021 | Under denne overskrift præsenterer jeg i maj måned forårsbeplantningen i Tivoli Friheden. Jeg har designet de farveafstemte bede, og i efteråret lagde parkens gartnere omkring 100.000 forårsløg. Her er en lille forsmag.
Preview

God påske

01.04.2021 | Påsketid er havetid, og jeg har da også været ude hele dagen. Herligt. I denne uge er jeg igen tilbage på min egen matrikel efter en turne rundt til skønneste danske sommerhaver.

Enghøj Staudehave

25.03.2021 | I denne uge bringer jeg et lille sommerminde fra Enghøj Staudehave på Bornholm, som jeg besøgte midt i juni sidste år. Det er en frodig have ud over det almindelige. Glæd jer.

Mathias Emil

18.03.2021 | På min lille sommerturne er jeg nu nået til Odense for at besøge Mathias Emil, der har den mest charmerende kolonihave med et bugnende blomsterhav. Et hyggeligt fortættet univers.

Endnu et besøg hos Helle Troelsen

11.03.2021 | Også i denne uge skal I se Helle Troelsens fantastiske have i Troense. Rundvisningen begyndte jo i sidste uge, og først var der blot planlagt en udsendelse. Men Helle havde så meget at byde på og tale om, at Katrine og jeg besluttede os for endnu et program

Helle Troelsen

04.03.2021 | På Tåsinge i det sydfynske øhav ligger Troense; en af Danmarks mest idylliske byer. Og midt i byen findes Troensehaven, skabt af Helle Troelsen. Det er et underskønt sted, som jeg besøger i denne uge.Mette Krull

25.02.2021 | I denne uge er jeg i Odense, hvor jeg besøger Mette Krull, der blandet andet er kendt af mange fra sin Instagramside @krullskrukker. Det er en drømmedejlig have, og desuden er Mette et skønt menneske.

Den Gamle By

18.02.2021 | På min tur rundt i landet, er jeg ny kommet tilbage til Aarhus. Her besøgte jeg i Aarhus Den Gamle By, hvor den ledende gartner Gitte Kidmose Røn viste rundt. Det var en herlig eftermiddag.

Staudestedet

11.02.2021 | På min tur rundt i sommerlandet er jeg i denne uge kommet til Staudestedet på Norddjursland. Her besøger jeg Anne Svane og ser nogle af planteskolens skønne sentblomstrende stauder.

Mette Fauerskov

04.02.2021 | Det er så interessant at se på hvor mange forskellige måder, man kan skabe haver. I denne uge skal I se en grøn have, helt i særklasse. Den er skabt af Mette Fauerskov, der er landskabsarkitekt.

Endnu et besøg hos Lotte Bjarke

28.01.2021 | Også i denne uge skal I se Lotte Bjarkes fortryllende have. Blandt andet krukker og siddepladser og sidst men ikke mindst Lottes fantastiske drivhus, som Lottes mand – Søren – har bygget.

Lotte Bjarke

21.01.2021 | På min tur rundt i Danmark er jeg nu kommet til Lotte Bjarke, der bor i Hundslund omkring 15 kilometer øst for Horsens. Her har Lotte den skønneste have med udsigt til Horsens Fjord.

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Vis flere videoer