Log ind

Thyboesminde Stauder

Er der noget skønnere end at drømme sig hen til sol og sommer? Jeg kan ikke komme i tanke om meget. I denne årets første video skal I med nordpå til Thyboesminde Stauder og se de skønneste floks.

Kommentarer
Birgitte 21 dag(e) siden
Smukke smukke floks 🌸 tak for en skøn og især lærerig video 😊 at staude-stiklinger kan være 2 måneder om at slå rod er ny viden for mig og jeg har desværre historisk kasseret en del stiklinger, der ikke har slået rod inden for 2-3 uger 😅 så fremover vil jeg væbne mig med lidt mere tålmodighed 😁
Hilsen Birgitte @havenpaatranemosevej
Claus 21 dag(e) siden
Ja, det gælder om at bevæbne sig med tålmodighed. Dbh Claus
Reidun 21 dag(e) siden
Tusen takk for en fin og lærerik omvisning i denne innholdsrike staudehagen. Men savner plantelisten med navn på disse fargerike floksene. Ønsker deg et godt nytt år og gleder meg til nye hagebesøk.
Hilsen Reidun Rørtveit Larsen fra Norge
Claus 21 dag(e) siden
Hei, jeg forstår ikke din kommentar. Navnene står jo i teksten. Dbh Claus
Jette 19 dag(e) siden
Hej Claus
Tak for en dejlig tur blandt alle de skønne floks, og så dufter de vidunderligt. Jeg leder efter en hvid lav floks, ca 60-70 cm, som jeg har plan om at benytte sammen med opstammede hortensia Lime Light, jeg synes de i blomsterform har noget til fælles og difference i blomsterstørrelse.
Er du bekendt med et firma der sælger Alium Ambassadeur i DK ellers må jeg på euro.bulb.nl. Ser frem til en ny sæson og glæder mig til dejlige havevideos.
Venlige havehilsener
Jette og Jørgen Simonsen
Bogense, Fyn
Claus 12 dag(e) siden
Hej Jette, Allium 'Ambassador' har tidligere været en del af mit sortiment i Bilka, men jeg ved ikke, om den kommer med i år. God havesæson til dig også, Dbh Claus
Anita 17 dag(e) siden
Kære Claus
Det er en lærerig video , den bliver jeg nød til at se igen , har prøvet at lave en floks selv , det havde jeg held med , syntes det var meget lærerigt .
Tak for god video
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 12 dag(e) siden
Kære Anita, Tak for din søde hilsen. Kh Claus
Tina 16 dag(e) siden
Kæreste Claus Tusinde tak for en dejlig video. Floks har jeg altid elsket både for blomsterne og duften. De var en del af barndommen. Jeg havde dem danegæld boede på Amager, men de blomsterede aldrig. Jeg tog dem alligevel med til Holmegaard og hey her kom de i blomst. Nu ved jeg hvorfor, da jeg hørte Kirsten sige, at de holder af våd tung jord. Det er Holmegaard leveringsdygtig i. Nu må jeg ind og kigge på hendes hjemmeside for flere floks må der til :-) knus Tina
Claus 12 dag(e) siden
Kære Tina, det er altså interessant med planter. Det ene sted stortrives de, men de kan være svære at få til at overleve et andet. Heldigvis er de også glade for at være her på matriklen. Kh Claus
Michael 12 dag(e) siden
Hej Claus. Ja med disse billeder længes man jo efter forår.
Har lige et spørgsmål/problem du måske kan hjælpe med. Mine krukker står inde i mit uopvarmet veksthus, ligeså du bruget dit telt. Men de får sygdom og er belagt med grålig svamp.
Hvad gør du for at undgå det i teltet.
Claus 12 dag(e) siden
Hej Michael. Det er ikke et problem, jeg kender til. Men tænker, at det vil hjælpe af lufte ud i drivhuset. Dbh Claus

Thyboesminde Stauder

06.01.2022 | Er der noget skønnere end at drømme sig hen til sol og sommer? Jeg kan ikke komme i tanke om meget. I denne årets første video skal I med nordpå til Thyboesminde Stauder og se de skønneste floks.

Lones Have 2

02.12.2021 | Atter en gang er jeg tilbage i Lones have. Mange af jer vil sikkert huske, at jeg viste dette skønne sted forrige gang, og da lovede jeg at komme igen. Det gør jeg så nu!
Preview

Lones have

04.11.2021 | Er det ikke utroligt så mange måder, man kan indrette og dyrke sin have på? Jeg synes, at det er fascinerende. Og når jeg nævner dette, er det fordi jeg i denne måneds video er i en have i en helt særlig klasse; nemlig Lone Biehls have i Skanderborg. Følg Lone på Instagram - @havedagbogen

Susanne og Tonnys Have

07.10.2021 | I dag er jeg på besøg i Susanne og Tonnys skønne have i Silkeborg. Det er sommer og sol og en herlig aften.

Margit Bruuns have

31.08.2021 | På min tur rundt i Danmark er jeg nu kommet til Margit Bruuns fantastiske have i Midtjylland. Det er et sandt paradis med mange små haverum og den smukkeste udsigt. Så dejligt, at jeg måtte komme forbi.

Jeanett Fruergaards have

05.08.2021 | På min tur rundt til skønne danske haver er jeg nu kommet til Jeanett Fruergaard, der bor nær Stoholm i Vestjylland. Hun har skabt en helt særlig have, ikke blot med staudebede, men også med skære- og køkkenhave.

Staudeblomsten

01.07.2021 | 
I denne uge er jeg på tur, og jeg besøger en fantastisk have i Harlev en halv sens kilometer vest for Aarhus. Havens navn er Staudeblomsten, og det giver i den grad mening, når man ser haven fra luften.

Så blev det juni

03.06.2021 | Juni er en af mine yndlingsmåneder i haven. Alt er så frisk og grønt, og der er så meget i vente. Mon ikke, at mange har det som jeg?

Forår i fuldt flor

06.05.2021 | Under denne overskrift præsenterer jeg i maj måned forårsbeplantningen i Tivoli Friheden. Jeg har designet de farveafstemte bede, og i efteråret lagde parkens gartnere omkring 100.000 forårsløg. Her er en lille forsmag.
Preview

God påske

01.04.2021 | Påsketid er havetid, og jeg har da også været ude hele dagen. Herligt. I denne uge er jeg igen tilbage på min egen matrikel efter en turne rundt til skønneste danske sommerhaver.

Enghøj Staudehave

25.03.2021 | I denne uge bringer jeg et lille sommerminde fra Enghøj Staudehave på Bornholm, som jeg besøgte midt i juni sidste år. Det er en frodig have ud over det almindelige. Glæd jer.

Mathias Emil

18.03.2021 | På min lille sommerturne er jeg nu nået til Odense for at besøge Mathias Emil, der har den mest charmerende kolonihave med et bugnende blomsterhav. Et hyggeligt fortættet univers.

Endnu et besøg hos Helle Troelsen

11.03.2021 | Også i denne uge skal I se Helle Troelsens fantastiske have i Troense. Rundvisningen begyndte jo i sidste uge, og først var der blot planlagt en udsendelse. Men Helle havde så meget at byde på og tale om, at Katrine og jeg besluttede os for endnu et program

Helle Troelsen

04.03.2021 | På Tåsinge i det sydfynske øhav ligger Troense; en af Danmarks mest idylliske byer. Og midt i byen findes Troensehaven, skabt af Helle Troelsen. Det er et underskønt sted, som jeg besøger i denne uge.Mette Krull

25.02.2021 | I denne uge er jeg i Odense, hvor jeg besøger Mette Krull, der blandet andet er kendt af mange fra sin Instagramside @krullskrukker. Det er en drømmedejlig have, og desuden er Mette et skønt menneske.

Den Gamle By

18.02.2021 | På min tur rundt i landet, er jeg ny kommet tilbage til Aarhus. Her besøgte jeg i Aarhus Den Gamle By, hvor den ledende gartner Gitte Kidmose Røn viste rundt. Det var en herlig eftermiddag.

Staudestedet

11.02.2021 | På min tur rundt i sommerlandet er jeg i denne uge kommet til Staudestedet på Norddjursland. Her besøger jeg Anne Svane og ser nogle af planteskolens skønne sentblomstrende stauder.

Mette Fauerskov

04.02.2021 | Det er så interessant at se på hvor mange forskellige måder, man kan skabe haver. I denne uge skal I se en grøn have, helt i særklasse. Den er skabt af Mette Fauerskov, der er landskabsarkitekt.
Vis flere videoer