Log ind

Vibekes have

Nu er det ved at være ferietid, og i denne og de næste seks uger besøger jeg en række danske haver. I denne uge, skal I med til Vibekes lille charmerende have i Hellerup.

Kommentarer
Karen 1 År siden
Hvor er det en flot have, tak for kikket.
Mvh Karen
Claus 1 År siden
Kære Karen, selv tak. Ja, Vibekes have er skøn. Dbh Claus
Karen 1 År siden
nej for en smuk og aldeles skøn have, jeg nød hvert sekund ad videoen. Især Vibekes udnyttelse af Klematis er skøn, og disses medvirken til rumdannelse er skøn. Mange skønne oplevelser når man runder et hjørne. Og ikke så friseret ,det kan jeg godt lide ,stor stor oplevelse. Tak Claus Daldy.
Mvh Karen Bach, Søborg
Claus 1 År siden
Kære Karen, er sikker på, at Vibeke er glad for dine kommentarer. Dbh Claus

Lisbeth 1 År siden
Smuk have - tak for kigget - og bogen!!!
Claus 1 År siden
Kære Lisbeth, Selv tak. Dbh Claus
Ann-Sofie 1 År siden
Är mycket glad för boken! Trevligt att få se denna trädgård i din film! Så fin!
Claus 1 År siden
Kære Ann-Sofie, tak for dine rosende ord. Dbh Claus
Anette 1 År siden
Sikke en smuk og stemningsfuld have. Det var interessant at se en Choisya, der var nærmest limefarvet. Mine Choisya har smalle grågrønne blade.
Claus 1 År siden
Kære Anette, det er altid sjovt at se planter, man ikke kender. Også for mig … Dbh Claus
Kirsten 1 År siden
Ja hvor er det en smuk have, det er dejligt også at se den på video, når man har set den i din bog det giver noget helt andet
Vil også lige sige tusind tak for sidst, et dejlig besøg i din smukke have, og tak fordi du havde tålmodighed til at svare på alle spørgsmålene 😉
God weekend til dig og alle her i haveklubben
Kærlig hilsen Kirsten
Claus 1 År siden
Kære Kirsten, tak for dine søde ord og besøg. Kh Claus
Anita 1 År siden
Kære Claus
Det er jo en meget spændende og inspirende have , har jo bogen .
Kan da se at jeg skal ha nogle flere clematis , dem fra gruppe tre lyder godt . Dejligt med stemning i haven de lyde er så skønne og sødt med hunden . Vi er kommet hjem fra ferie , det var meget varmt , men sådan er det når der flyves sydover , så er lige igang med at klippe ned , lodenløvefod , storkenæb og stjerneskærm , og afblomstrede rosenhoveder , så der er nok at gøre , min violette floks er så flot , den er jo købt ud fra din bog om alle dine haverum , har et spørgsmål får alle dine roser roodt booster hvert forår for det gjorde jeg og det er så godt her i haven .
Tak for den dejlige havevideo i denne uge også .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 1 År siden
Kære Anita, ja jeg har de senere år brugt root booster med et fint resultat til følge. Velkommen hjem. Kh Claus
Jytte 1 År siden
Mange tak. Så inspirerende med blade og sten, den have er jo meget langtidssmuk.
Jeg vil ønske mig sten med huller
Kærlig hilsen Jytte
Claus 1 År siden
Kære Jytte, 'langtidssmuk' er netop det rigtige ord. Kh Claus
Dinah 1 År siden
Dejlig inspirerende video. Har lige genset afsnit af “Haven i Hune” på DR app’en. Sjov at se som din have har udviklet sig over årene. God sommer!
Claus 1 År siden
Kære Dinah, ja tiden går. Både jeg og haven bliver ældre. Også god sommer til dig. Kh Claus
Jørgen 1 År siden
Skøn stemning i Vibekes have med mange dejlige kroge og hjørner ,venlig hilsen fra Sorø. Nico
Jørgen 1 År siden
Skønt at se Vibekes dejlige have og hører hende fortælle om hvordan det hele startede .venlig hilsen fra Sorø .Nico.
Claus 1 År siden
Kære Nico, ja, det er en spændende beretning, og Vibeke er en skøn kvinde. Kh Claus
Karen 1 År siden
Virkelig smuk have, elsker legen med bladvækster og sten, dejligt at opleve forskellige haveuniverser.
Karen 8 måneder siden
Jeg har lige genset dette afsnit, jeg er meget betaget og vil gerne selv have lavet mig det regtangulære minifuglebad af en stenhugger, det ligeledes er afbilledet i din bog "Små haver store drømme" på side 272, Kender du størrelsen på fuglebadet?
Bonnie 1 År siden
Tak for rundturen. Dejligt at få lov til at kigge med i Vibekes have. Mange smukke former og gode ideer. Og mange lækre sten. Mange hilsner Bonnie
Janne 1 År siden
Flot, flot have. Jeg har set den i din bog. Lige en have efter min smag. Jeg går også kun op i bladformer, og elsker grøn, grå og lime. Ikke for meget farve til mig. Jeg kan heller ikke få nok af sten., med og uden huller. Jeg har altid næsen nedad, når jeg færdes i naturen for at finde sten
Stor tak for en dejlig video.
Mange hilsner fra Janne

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.
Vis flere videoer