Log ind

Denne video kan ikke vises. Prøv at logge ind som medlem.

Forårsgøremål

I denne uge i Haveklubben planter jeg Myosotis, forglemmigej. Et skønt navn og en skøn plante. Og så skal I også lige se den første magnolie, der er sprunget ud i haven. Den er den, der hedder 'Leonard Messel'.

 

 

Kommentarer
Tina 3 måneder siden
Kæreste Claus Forglemigej er en skøn plante , jeg har heldigvis en masse fra min mor og fars have men også den hvide og den lyserøde fra Grønttorvet . De har formeret sig . Jeg har lige idag taget dem op og puttet dem i potter . Jeg skal have dem med i min nye have. Jeg brugte dit råd med sommerfuglebusk i bedene. Jeg har en som er pænt stor, den har sat børne de skønneste steder. De er flyttet over i rosenbede og de er vokset helt vildt. Så ja man skal ikke være bange for at klippe. Din magnolia er skøn , ligesom skøn candyfloss . Rigtig dejlig påske. Knus Tina
Claus 3 måneder siden
Kære Tina, det er så spændende med din nye have. Selvfølgelig skal du have forglemmigej med … Kh Claus
Karen 3 måneder siden
Tak for et dejligt indslag og god påske🐣🐣.
Mvh Karen
Claus 3 måneder siden
Kære Karen, selv tak. Dbh Claus
Jytte 3 måneder siden
Kære Claus Du har ret i, at de forårsblomstrende grene ikke holder så længe indendørs, men nogle af dem varer længe derude i jorden som mirabellerne fx. jeg har i de seneste tre uger glædet mig meget over min egen personlige Hanami her på matriklen- ca 250 m høje mirabelletræer, som står tæt, 4-5 m høje i skel, og som har blomstret helt overdådigt med hvide skyer. Og nogle dage, når det er blæsevejr, flyver de små hvide kronblade yndefuldt igennem luften. Så mindes jeg et af mine børnebørn i Florida, som da han var tre år gammel og første gang var her på ferie, troede, at det var snevejr! Ak ja! Nu er han voksen og klogere, kommer dog ikke så ofte mere, for der er jo meget andet end Mormor, der skal passes, når man arbejder og tager uddannelse, men han hjælper godt til med at passe den have, som jeg var med til at anlægge derovre, da han var lille. Tak for kigget ind i din have og
Happy Spring Gardening,
Jytte
Claus 3 måneder siden
Kære Jytte, vi kan godt blive enige om, at der er noget helt særligt over forårsblomstrende grene. Dem elsker jeg inde og især ude. Kh Claus
Anette 3 måneder siden
At side og indtage morgenmaden, med en skøn skøn havevideo til. Så bliver det ikke meget bedre.
Tak for det og god påske til dig også
Dbh Anette
Claus 3 måneder siden
Kære Anette, Tak for din søde kommentar. Dbh Claus
Morten 3 måneder siden
Kære Claus
Jeg ville absolut hellere ikke undvære forglemmigej i haven, nemmere plante findes næsten ikke. jeg har har den blå i massevis og den kommer troligt hvert år.

Ha en rigtig god påske og nyd det gode vejr.
KH Morten
Claus 3 måneder siden
Kære Morten, vi er helt enige i, at forglemmigej er både nemme og skønne. Kh Claus
Anita 3 måneder siden
Kære Claus
Tak for den skønneste haveklub video , hvor er de yndige de lyserøde forglemmigej , vidste godt de er i hvid og blå , dem skal jeg da ha nogen af de lyserøde . Hvor er de yndige dine magnolia , ku godt tænke mig et magnolia træ , men vi er ikke enige med hvilket træ det skal være eller et andet slags træ vil gerne ha noget der på sigt kan skygge , i øvrigt har vi fældet 14 træer her på matriklen over alle de år vi har boet her . Det er også den yndigste buket du laver i dag .
Glæder mig til foredraget i morgen .
God påske weekend til dig og jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 3 måneder siden
Kære Anita, det undrer mig ikke, at du kan lide de lyserøde forglemmigej. Du er jo en romantisk sjæl. Kh Claus

Sus og Børges have

18.07.2019 | Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have, nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.

Alices' have

11.07.2019 | På min havetur rundt i landet for at besøge skønne haver er jeg i denne uge kommet til Alices' rækkehushave på blot 150 kvadratmeter. Den er ganske enkelt imponerende …

Vibekes have

04.07.2019 | Nu er det ved at være ferietid, og i denne og de næste seks uger besøger jeg en række danske haver. I denne uge, skal I med til Vibekes lille charmerende have i Hellerup.

Sommertravlhed

27.06.2019 | Der er travlt i haven, og i denne video skal I blandt andet se, hvordan jeg planter kasserne ud for køkkenet til. Som vanligt er farveholdningen creme og hvid. Sådan har det været i mange år. Det er toner, jeg aldrig bliver træt af.

Krukkekøkkenhaven

20.06.2019 | I denne uges video viser jeg, hvordan jeg planter tomater i væksthuset og salat i krukkekøkkenhaven. Spændende projekter for sådan én som mig, der aldrig rigtigt har haft køkkenhave.

Det er helt vildt!

13.06.2019 | Det er det, der er lige nu; altså helt vildt … På den gode måde! Jeg elsker havens vilde udtryk. Den må gerne minde lidt om en frodig grøftekant. Holdt i skak af de stramme takshække.

Nu er det sommer

06.06.2019 | Som bekendt er juni årets første måned, og alting går så utrolig stærkt i haven. Planterne vokser og gror, så det er en hel lyst. At vi nu også har sommervejr, gør bare det hele endnu skønnere.

Årets sidste tulipaner

30.05.2019 | Snart er foråret ovre og dermed også tulipanerne. Det har været et flot og langvarigt flor i år, hvilket selvfølgelig skyldes det noget kolde vejr. I denne uges video skal I blandt andet se årets sidste tulipaner.

Planter, der slynger

23.05.2019 | I denne uges video er jeg i gang i væksthuset. Jeg planter slyngplanter - blandt andet den, der hedder Prinsesseskørt eller Rosenslynger. Jeg har også jordbærplanter klar, og der skal plantes bønner op ad espaliererne. Desuden skal I lige se nogle af tulipanerne igen.
Preview

Medio maj

16.05.2019 | År for år kan det svinge meget med tulipanblomstringen. Det handler naturligvis om, hvordan vejret arter sig. Det kolde forår, som vi har haft i år, gør, at tulipanerne stadig står i fuldt flor. I denne video skal I blandt andet se arrangementet på hovedtrappen.

Krukkekøkkenhaven

09.05.2019 | I denne uge skal I blandt andet ind i drivhuset. Vi har rigtig meget stående til udplantning i krukkekøkkenhaven. Der er kål og salat og også ærter, som jeg skal have plantet. Jeg ser i den grad frem til dette nye, spændende projekt.

Forår i The Sunken Garden

02.05.2019 | Der hersker stor aktivitet i haven. Vi har travlt, så alt tager sig ud fra sin bedste side til åben have for Haveklubbens Guldmedlemmer den 11. maj. The Sunken Garden er klar med masser af forårsvækster i krukker. Det er en stor glæde.

Havens redskaber

25.04.2019 | Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.

Forårsgøremål

18.04.2019 | I denne uge i Haveklubben planter jeg Myosotis, forglemmigej. Et skønt navn og en skøn plante. Og så skal I også lige se den første magnolie, der er sprunget ud i haven. Den er den, der hedder 'Leonard Messel'.

Forårskrukker

11.04.2019 | 
Forårskrukkerne er sat frem nede ved vejen. Det er en fast tradition, og i denne uges video viser jeg, hvordan de tager sig ud her forholdsvist tidligt på sæsonen.

Blomstrende grøntsager

04.04.2019 | I denne uge skal jeg vise jer, hvordan jeg planter grøntsager direkte i jorden. Porrer, pastinakker og gulerødder. Og hvorfor gør jeg så det, vil nogle måske spørge. Jo det handler om, at jeg gerne vil have dem til at blomstre.

Tid til at gøde

28.03.2019 | Marts måned er en god tid at gøde haven på, og det er bestemt en fordel, at marts i år har været en meget fugtig måned, for så går det hurtigt med at få gødningen opløst, når den ligger på jorden.

Grøntsager i krukker

21.03.2019 | I denne uge handler det om min helt nye passion: Grøntsager i krukker. Det er et emne, jeg i den grad ser frem til at fordybe mig i, og ugens video er startskuddet. Jeg er ret sikker på, at det bliver begyndelsen på noget rigtigt spændende.
Vis flere videoer