Log ind

Denne video kan ikke vises. Prøv at logge ind som medlem.

Forårsgøremål

I denne uge i Haveklubben planter jeg Myosotis, forglemmigej. Et skønt navn og en skøn plante. Og så skal I også lige se den første magnolie, der er sprunget ud i haven. Den er den, der hedder 'Leonard Messel'.

 

 

Kommentarer
Tina 1 måned siden
Kæreste Claus Forglemigej er en skøn plante , jeg har heldigvis en masse fra min mor og fars have men også den hvide og den lyserøde fra Grønttorvet . De har formeret sig . Jeg har lige idag taget dem op og puttet dem i potter . Jeg skal have dem med i min nye have. Jeg brugte dit råd med sommerfuglebusk i bedene. Jeg har en som er pænt stor, den har sat børne de skønneste steder. De er flyttet over i rosenbede og de er vokset helt vildt. Så ja man skal ikke være bange for at klippe. Din magnolia er skøn , ligesom skøn candyfloss . Rigtig dejlig påske. Knus Tina
Claus 26 dag(e) siden
Kære Tina, det er så spændende med din nye have. Selvfølgelig skal du have forglemmigej med … Kh Claus
Karen 1 måned siden
Tak for et dejligt indslag og god påske🐣🐣.
Mvh Karen
Claus 26 dag(e) siden
Kære Karen, selv tak. Dbh Claus
Jytte 1 måned siden
Kære Claus Du har ret i, at de forårsblomstrende grene ikke holder så længe indendørs, men nogle af dem varer længe derude i jorden som mirabellerne fx. jeg har i de seneste tre uger glædet mig meget over min egen personlige Hanami her på matriklen- ca 250 m høje mirabelletræer, som står tæt, 4-5 m høje i skel, og som har blomstret helt overdådigt med hvide skyer. Og nogle dage, når det er blæsevejr, flyver de små hvide kronblade yndefuldt igennem luften. Så mindes jeg et af mine børnebørn i Florida, som da han var tre år gammel og første gang var her på ferie, troede, at det var snevejr! Ak ja! Nu er han voksen og klogere, kommer dog ikke så ofte mere, for der er jo meget andet end Mormor, der skal passes, når man arbejder og tager uddannelse, men han hjælper godt til med at passe den have, som jeg var med til at anlægge derovre, da han var lille. Tak for kigget ind i din have og
Happy Spring Gardening,
Jytte
Claus 26 dag(e) siden
Kære Jytte, vi kan godt blive enige om, at der er noget helt særligt over forårsblomstrende grene. Dem elsker jeg inde og især ude. Kh Claus
Anette 1 måned siden
At side og indtage morgenmaden, med en skøn skøn havevideo til. Så bliver det ikke meget bedre.
Tak for det og god påske til dig også
Dbh Anette
Claus 1 måned siden
Kære Anette, Tak for din søde kommentar. Dbh Claus
Morten 1 måned siden
Kære Claus
Jeg ville absolut hellere ikke undvære forglemmigej i haven, nemmere plante findes næsten ikke. jeg har har den blå i massevis og den kommer troligt hvert år.

Ha en rigtig god påske og nyd det gode vejr.
KH Morten
Claus 26 dag(e) siden
Kære Morten, vi er helt enige i, at forglemmigej er både nemme og skønne. Kh Claus
Anita 31 dag(e) siden
Kære Claus
Tak for den skønneste haveklub video , hvor er de yndige de lyserøde forglemmigej , vidste godt de er i hvid og blå , dem skal jeg da ha nogen af de lyserøde . Hvor er de yndige dine magnolia , ku godt tænke mig et magnolia træ , men vi er ikke enige med hvilket træ det skal være eller et andet slags træ vil gerne ha noget der på sigt kan skygge , i øvrigt har vi fældet 14 træer her på matriklen over alle de år vi har boet her . Det er også den yndigste buket du laver i dag .
Glæder mig til foredraget i morgen .
God påske weekend til dig og jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 26 dag(e) siden
Kære Anita, det undrer mig ikke, at du kan lide de lyserøde forglemmigej. Du er jo en romantisk sjæl. Kh Claus
Preview

Medio maj

16.05.2019 | År for år kan det svinge meget med tulipanblomstringen. Det handler naturligvis om, hvordan vejret arter sig. Det kolde forår, som vi har haft i år, gør, at tulipanerne stadig står i fuldt flor. I denne video skal I blandt andet se arrangementet på hovedtrappen.

Krukkekøkkenhaven

09.05.2019 | I denne uge skal I blandt andet ind i drivhuset. Vi har rigtig meget stående til udplantning i krukkekøkkenhaven. Der er kål og salat og også ærter, som jeg skal have plantet. Jeg ser i den grad frem til dette nye, spændende projekt.

Forår i The Sunken Garden

02.05.2019 | Der hersker stor aktivitet i haven. Vi har travlt, så alt tager sig ud fra sin bedste side til åben have for Haveklubbens Guldmedlemmer den 11. maj. The Sunken Garden er klar med masser af forårsvækster i krukker. Det er en stor glæde.

Havens redskaber

25.04.2019 | Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.

Forårsgøremål

18.04.2019 | I denne uge i Haveklubben planter jeg Myosotis, forglemmigej. Et skønt navn og en skøn plante. Og så skal I også lige se den første magnolie, der er sprunget ud i haven. Den er den, der hedder 'Leonard Messel'.

Forårskrukker

11.04.2019 | 
Forårskrukkerne er sat frem nede ved vejen. Det er en fast tradition, og i denne uges video viser jeg, hvordan de tager sig ud her forholdsvist tidligt på sæsonen.

Blomstrende grøntsager

04.04.2019 | I denne uge skal jeg vise jer, hvordan jeg planter grøntsager direkte i jorden. Porrer, pastinakker og gulerødder. Og hvorfor gør jeg så det, vil nogle måske spørge. Jo det handler om, at jeg gerne vil have dem til at blomstre.

Tid til at gøde

28.03.2019 | Marts måned er en god tid at gøde haven på, og det er bestemt en fordel, at marts i år har været en meget fugtig måned, for så går det hurtigt med at få gødningen opløst, når den ligger på jorden.

Grøntsager i krukker

21.03.2019 | I denne uge handler det om min helt nye passion: Grøntsager i krukker. Det er et emne, jeg i den grad ser frem til at fordybe mig i, og ugens video er startskuddet. Jeg er ret sikker på, at det bliver begyndelsen på noget rigtigt spændende.

Herlige hornvioler

14.03.2019 | Der findes ikke mange forårsvækster, der er så herlige som hornvioler. Her i marts er de i handelen og klar til at blive plantet ud. De er så smukke og fås i mange farver. En stor fordel er desuden, at de også fint klarer nogle frostgrader.

Forårsbebudere

07.03.2019 | Primulaer er skønne, både ude og inde her i det tidlige forår. Der findes så mange forskellige arter og sorter i de mest indtagende farve. I denne uge besøger jeg Gartneriet Pedersen og får en snak med gartner Henning Pedersen.

Sørens vintergækker

28.02.2019 | I denne uge er jeg taget til Sorø for at besøge min gode ven Søren, som har den mest fantastiske kolonihave. Lige nu er der et overdådigt flor af vintergækker. Det er ikke mindre et mirakel!

Gartneriet Spiren

21.02.2019 | I denne uge skal I med en tur til Skælskør og på besøg hos Gartneriet Spiren, der er kendt viden om for det fantastiske udvalg af påskeklokker.
Det er ganske enkelt imponerende.

Et kig bag kulisserne

14.02.2019 | Det er stadig begrænset, hvor meget, der sker i haven, selv om det er mildt; ja ligefrem lunt!
Spændende er det at se, hvordan de næste uger bliver. Uanset hvad, står de sarte planter lunt og godt i det vinteropvarmede drivhus, som jeg I skal se i denne uges video.

Påskeklokker i bukketer

07.02.2019 | Der er endnu ikke mange blomster i haven. Erantis og vintergæk har blomstret i nogle uger, og de første påskeklokker er sprunget ud. Det drejer sig om nogle enkelte grupper, der er ekstra tidligt på dem. Sådan er det hvert år; mens de fleste stadig lader vente på sig.

På blomstertorvet

31.01.2019 | I denne uge skal I med en tur på blomstertorvet her i Aarhus. Det er en grossist - Proflora, der sælger til professionelle blomsterfolk. Jeg elsker at komme derud, især ved vintertide, hvor der jo ikke er meget at plukke af i haven. Men på torvet bugner det med forårsblomster lige nu. Bare vent og se …

Et nyt projekt

24.01.2019 | Selv om vi blot er først på året, er jeg allerede i gang med at gøre mig tanker omkring nye projekter. Og i denne uge løfter jeg sløret for, hvilke nye planer jeg har for mine krukkearrangementer. Det handler om, at jeg i år vil til at dyrke grøntsager.

En tur i skoven

17.01.2019 | I denne uge skal I med mig en tur i skoven. Ikke fordi, der er så meget at kigge på derovre rent blomstermæssigt - slet ikke. Nej; det handler om et par kæmpe maskiner, der har været i gang nogle måneder. Jeg tager Nero med, og sammen går vi over for at se, hvorfor det larmer.
Vis flere videoer