Log ind

Denne video kan ikke vises. Prøv at logge ind som medlem.

Forårsgøremål

I denne uge i Haveklubben planter jeg Myosotis, forglemmigej. Et skønt navn og en skøn plante. Og så skal I også lige se den første magnolie, der er sprunget ud i haven. Den er den, der hedder 'Leonard Messel'.

 

 

Kommentarer
Tina 1 År siden
Kæreste Claus Forglemigej er en skøn plante , jeg har heldigvis en masse fra min mor og fars have men også den hvide og den lyserøde fra Grønttorvet . De har formeret sig . Jeg har lige idag taget dem op og puttet dem i potter . Jeg skal have dem med i min nye have. Jeg brugte dit råd med sommerfuglebusk i bedene. Jeg har en som er pænt stor, den har sat børne de skønneste steder. De er flyttet over i rosenbede og de er vokset helt vildt. Så ja man skal ikke være bange for at klippe. Din magnolia er skøn , ligesom skøn candyfloss . Rigtig dejlig påske. Knus Tina
Claus 1 År siden
Kære Tina, det er så spændende med din nye have. Selvfølgelig skal du have forglemmigej med … Kh Claus
Karen 1 År siden
Tak for et dejligt indslag og god påske🐣🐣.
Mvh Karen
Claus 1 År siden
Kære Karen, selv tak. Dbh Claus
Jytte 1 År siden
Kære Claus Du har ret i, at de forårsblomstrende grene ikke holder så længe indendørs, men nogle af dem varer længe derude i jorden som mirabellerne fx. jeg har i de seneste tre uger glædet mig meget over min egen personlige Hanami her på matriklen- ca 250 m høje mirabelletræer, som står tæt, 4-5 m høje i skel, og som har blomstret helt overdådigt med hvide skyer. Og nogle dage, når det er blæsevejr, flyver de små hvide kronblade yndefuldt igennem luften. Så mindes jeg et af mine børnebørn i Florida, som da han var tre år gammel og første gang var her på ferie, troede, at det var snevejr! Ak ja! Nu er han voksen og klogere, kommer dog ikke så ofte mere, for der er jo meget andet end Mormor, der skal passes, når man arbejder og tager uddannelse, men han hjælper godt til med at passe den have, som jeg var med til at anlægge derovre, da han var lille. Tak for kigget ind i din have og
Happy Spring Gardening,
Jytte
Claus 1 År siden
Kære Jytte, vi kan godt blive enige om, at der er noget helt særligt over forårsblomstrende grene. Dem elsker jeg inde og især ude. Kh Claus
Anette 1 År siden
At side og indtage morgenmaden, med en skøn skøn havevideo til. Så bliver det ikke meget bedre.
Tak for det og god påske til dig også
Dbh Anette
Claus 1 År siden
Kære Anette, Tak for din søde kommentar. Dbh Claus
Morten 1 År siden
Kære Claus
Jeg ville absolut hellere ikke undvære forglemmigej i haven, nemmere plante findes næsten ikke. jeg har har den blå i massevis og den kommer troligt hvert år.

Ha en rigtig god påske og nyd det gode vejr.
KH Morten
Claus 1 År siden
Kære Morten, vi er helt enige i, at forglemmigej er både nemme og skønne. Kh Claus
Anita 1 År siden
Kære Claus
Tak for den skønneste haveklub video , hvor er de yndige de lyserøde forglemmigej , vidste godt de er i hvid og blå , dem skal jeg da ha nogen af de lyserøde . Hvor er de yndige dine magnolia , ku godt tænke mig et magnolia træ , men vi er ikke enige med hvilket træ det skal være eller et andet slags træ vil gerne ha noget der på sigt kan skygge , i øvrigt har vi fældet 14 træer her på matriklen over alle de år vi har boet her . Det er også den yndigste buket du laver i dag .
Glæder mig til foredraget i morgen .
God påske weekend til dig og jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 1 År siden
Kære Anita, det undrer mig ikke, at du kan lide de lyserøde forglemmigej. Du er jo en romantisk sjæl. Kh Claus
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.
Vis flere videoer