Log ind

Denne video kan ikke vises. Prøv at logge ind som medlem.

Forårsgøremål

I denne uge i Haveklubben planter jeg Myosotis, forglemmigej. Et skønt navn og en skøn plante. Og så skal I også lige se den første magnolie, der er sprunget ud i haven. Den er den, der hedder 'Leonard Messel'.

 

 

Kommentarer
Tina 5 måneder siden
Kæreste Claus Forglemigej er en skøn plante , jeg har heldigvis en masse fra min mor og fars have men også den hvide og den lyserøde fra Grønttorvet . De har formeret sig . Jeg har lige idag taget dem op og puttet dem i potter . Jeg skal have dem med i min nye have. Jeg brugte dit råd med sommerfuglebusk i bedene. Jeg har en som er pænt stor, den har sat børne de skønneste steder. De er flyttet over i rosenbede og de er vokset helt vildt. Så ja man skal ikke være bange for at klippe. Din magnolia er skøn , ligesom skøn candyfloss . Rigtig dejlig påske. Knus Tina
Claus 5 måneder siden
Kære Tina, det er så spændende med din nye have. Selvfølgelig skal du have forglemmigej med … Kh Claus
Karen 5 måneder siden
Tak for et dejligt indslag og god påske🐣🐣.
Mvh Karen
Claus 5 måneder siden
Kære Karen, selv tak. Dbh Claus
Jytte 5 måneder siden
Kære Claus Du har ret i, at de forårsblomstrende grene ikke holder så længe indendørs, men nogle af dem varer længe derude i jorden som mirabellerne fx. jeg har i de seneste tre uger glædet mig meget over min egen personlige Hanami her på matriklen- ca 250 m høje mirabelletræer, som står tæt, 4-5 m høje i skel, og som har blomstret helt overdådigt med hvide skyer. Og nogle dage, når det er blæsevejr, flyver de små hvide kronblade yndefuldt igennem luften. Så mindes jeg et af mine børnebørn i Florida, som da han var tre år gammel og første gang var her på ferie, troede, at det var snevejr! Ak ja! Nu er han voksen og klogere, kommer dog ikke så ofte mere, for der er jo meget andet end Mormor, der skal passes, når man arbejder og tager uddannelse, men han hjælper godt til med at passe den have, som jeg var med til at anlægge derovre, da han var lille. Tak for kigget ind i din have og
Happy Spring Gardening,
Jytte
Claus 5 måneder siden
Kære Jytte, vi kan godt blive enige om, at der er noget helt særligt over forårsblomstrende grene. Dem elsker jeg inde og især ude. Kh Claus
Anette 5 måneder siden
At side og indtage morgenmaden, med en skøn skøn havevideo til. Så bliver det ikke meget bedre.
Tak for det og god påske til dig også
Dbh Anette
Claus 5 måneder siden
Kære Anette, Tak for din søde kommentar. Dbh Claus
Morten 5 måneder siden
Kære Claus
Jeg ville absolut hellere ikke undvære forglemmigej i haven, nemmere plante findes næsten ikke. jeg har har den blå i massevis og den kommer troligt hvert år.

Ha en rigtig god påske og nyd det gode vejr.
KH Morten
Claus 5 måneder siden
Kære Morten, vi er helt enige i, at forglemmigej er både nemme og skønne. Kh Claus
Anita 5 måneder siden
Kære Claus
Tak for den skønneste haveklub video , hvor er de yndige de lyserøde forglemmigej , vidste godt de er i hvid og blå , dem skal jeg da ha nogen af de lyserøde . Hvor er de yndige dine magnolia , ku godt tænke mig et magnolia træ , men vi er ikke enige med hvilket træ det skal være eller et andet slags træ vil gerne ha noget der på sigt kan skygge , i øvrigt har vi fældet 14 træer her på matriklen over alle de år vi har boet her . Det er også den yndigste buket du laver i dag .
Glæder mig til foredraget i morgen .
God påske weekend til dig og jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 5 måneder siden
Kære Anita, det undrer mig ikke, at du kan lide de lyserøde forglemmigej. Du er jo en romantisk sjæl. Kh Claus

En sensommerbuket

12.09.2019 | Her i sensommeren bugner haven af blomster, der kan bruges til buketter. Ikke mindst dahliaerne er fantastiske. Men de skal have selskab af andre vækster, når de bindes.

Den kulinariske køkkenhave

05.09.2019 | Som jeg før har fortalt, er min nye store passion at dyrke køkkenurter. Ikke blot i drivhusene, men også i potter og krukker. I denne uges video viser jeg, hvordan det går. Slet ikke så tosset endda …

Skønne solsikker

29.08.2019 | I denne uges video viser jeg nogle af de solsikker, som jeg i år dyrker i krukker. Det er første gang, jeg prøver at så dem direkte i krukker. Det virker rigtig godt og skaber højde og blikfang.

Ude godt, men hjemme bedst

22.08.2019 | Efter en sommerturne rundt til skønne danske haver, er jeg nu tilbage i min egen have. Og jeg glæder mig naturligvis rigtig meget til at vise jer rundt. Det er som bekendt sensommer, og det jeg blandt andet vil fortælle om, er mit røde krukkearrangement, som mange så i sidste weekend, hvor jeg havde åben have.

Lottes have

15.08.2019 | Lotte er endnu en af de haveejere, jeg præsenterer i min bog: 'Små haver. Store drømme'. Og hendes have i Valby er i sin egen klasse. Tænk en gang; blot 70 kvadratmeter og ikke mindre end syv haverum. Det er helt fortryllende.
Preview

Ullas have

08.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg nu nået til Virum, hvor jeg besøger Ulla Bergstrøm. Hun har en drømmedejlig have.

Susannes have

01.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg i denne uge kommet til Susanne Gerlows rækkehushave i Dyssegård nord for København. En have på blot 150 kvadratmeter …

Bonnies have

25.07.2019 | Det er helt ubegribeligt, at Bonnie Hall på blot få år har skabt den skønne kolonihave, jeg i denne uge besøger i Haveklubben. Det, der begyndte som en muddermark, er i dag et blomstrende paradis.

Sus og Børges have

18.07.2019 | Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have, nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.

Alices' have

11.07.2019 | På min havetur rundt i landet for at besøge skønne haver er jeg i denne uge kommet til Alices' rækkehushave på blot 150 kvadratmeter. Den er ganske enkelt imponerende …

Vibekes have

04.07.2019 | Nu er det ved at være ferietid, og i denne og de næste seks uger besøger jeg en række danske haver. I denne uge, skal I med til Vibekes lille charmerende have i Hellerup.

Sommertravlhed

27.06.2019 | Der er travlt i haven, og i denne video skal I blandt andet se, hvordan jeg planter kasserne ud for køkkenet til. Som vanligt er farveholdningen creme og hvid. Sådan har det været i mange år. Det er toner, jeg aldrig bliver træt af.

Krukkekøkkenhaven

20.06.2019 | I denne uges video viser jeg, hvordan jeg planter tomater i væksthuset og salat i krukkekøkkenhaven. Spændende projekter for sådan én som mig, der aldrig rigtigt har haft køkkenhave.

Det er helt vildt!

13.06.2019 | Det er det, der er lige nu; altså helt vildt … På den gode måde! Jeg elsker havens vilde udtryk. Den må gerne minde lidt om en frodig grøftekant. Holdt i skak af de stramme takshække.

Nu er det sommer

06.06.2019 | Som bekendt er juni årets første måned, og alting går så utrolig stærkt i haven. Planterne vokser og gror, så det er en hel lyst. At vi nu også har sommervejr, gør bare det hele endnu skønnere.

Årets sidste tulipaner

30.05.2019 | Snart er foråret ovre og dermed også tulipanerne. Det har været et flot og langvarigt flor i år, hvilket selvfølgelig skyldes det noget kolde vejr. I denne uges video skal I blandt andet se årets sidste tulipaner.

Planter, der slynger

23.05.2019 | I denne uges video er jeg i gang i væksthuset. Jeg planter slyngplanter - blandt andet den, der hedder Prinsesseskørt eller Rosenslynger. Jeg har også jordbærplanter klar, og der skal plantes bønner op ad espaliererne. Desuden skal I lige se nogle af tulipanerne igen.
Preview

Medio maj

16.05.2019 | År for år kan det svinge meget med tulipanblomstringen. Det handler naturligvis om, hvordan vejret arter sig. Det kolde forår, som vi har haft i år, gør, at tulipanerne stadig står i fuldt flor. I denne video skal I blandt andet se arrangementet på hovedtrappen.
Vis flere videoer