Log ind

Du er ikke medlem, så du kan kun se et preview af klub-videoer. Men du kan altid se de gratis videoer nedenfor.

I halvskygge

Jeg har en særlig forkærlighed for hvide blomster og flere af havens omkring femten rum er da også forbeholdt disse. De spiller sammen med matchende buske og træer, der sammen med stauder udgør en frodig symbiose.

.

Kommentarer
Anita for 3 måneder siden
Hej Claus - det er en meget inspirende video - det er så yndigt med de blomster der svæver op i luften og yndige er de også - jeg skal se den igen der er lige lidt jeg skal skrive op so jeg ku tænke mig - jeg finder nok et sted at skrue dem ned - og det er nogen spændende og flotte billeder af kronprinsessen - ja det er en smuk dame vi kan være stolt af - så skal jeg lige ha købt frimærker så jeg kan sende en kuvert til frø - og glæder mig til i aften - og så må der planlægges hvis der kommer en haveudstiling i 2019 - den vil jeg se - så må jeg holde lidt ferie på det tidspunkt
Ha en dejlig Sankt hans aften
Kh Anita og Jørgen
Claus for 3 måneder siden
Kære Anita, det varer ikke længe, førend du heller ikke har plads til flere planter. Men lidt kan man jo altid skrue ... Kh Claus
Lotte for 3 måneder siden
Kære Claus. Endnu en dejlig video. Jeg synes, dine stenmelsgange er meget smukke. Jeg har brugt lergrus i min have, men er ikke helt tilfreds med kvaliteten. Kan du fortælle mig, hvilken farve stenmel, du bruger. Når jeg googler, finder jeg kun sort og grå, men din ser rødlig ud, og det kan jeg bedst lide. Hvad mon farven hedder? Hav det godt. Mvh Lotte
Claus for 3 måneder siden
Kære Lotte. jeg har ikke nogen præcis angivelse. Kvalitet og farve afhænger af grusgraven. Dbh Claus
Helle for 3 måneder siden
Hej Claus.
Mange tak for de dejlige billeder fra Cph og for turen rundt i den fine hvide have.
Det er som altid meget inspirerende.
Fortsat god fornøjelse i Cph og hvor jeg vil glæde mig til at komme tilbage til Hellas have og se hvordan det går.
Med venlig hilsen Helle.
Claus for 3 måneder siden
Kære Helle, du kan godt glæde dig til gensyn med Hellas have. Den har virkelig taget form. Dbh Claus
Eliane for 3 måneder siden
Kære Claus. Hvor er der dog vidunderligt i din hvide skyggehave. Så mange smukke planter og ikke mindst de hvide birketræer og de smukke stenmelsgange giver haven karakter.
Hvor er det inspirerende med så mange mindre kendte planter og jeg synes det er helt fantastisk, at du kan fortælle os det latinske navn. Det gør os jo i stand til at få den helt rigtige plante uden at skulle gætte os frem.
Også tak for de dejlige billeder fra CPH Garden. Det hele ser så fantastisk ud, at vi vil overveje et besøg næste gang der arrangeres en udstilling.
Fortsat rigtig skøn weekend til dig.
Kærlige tanker fra John og Eliane
Claus for 3 måneder siden
Kære John og Eliane, ja de latinske navne er vigtige for at få de helt præcise planter. Kh Claus
Alice for 3 måneder siden
Kære Claus
Hvor er det en vidunderlig florlet hvid ranunkel! Meget inspirerende video med fine spændende planter! Jeg kan slet ikke undvære sådan en skygge afdeling i haven, med smukke bladformer, men det har været svært at finde blomster til den. Tak, fordi du viser så smukke blomster som kan trives i halvskygge!
Fortsat rigtig god fornøjelse i CPH, og på turene rundt med kamera! :-)
Kærlig hilsen Alice
Claus for 3 måneder siden
Kære Alice, ja den lette ranunkel er underskøn. Kh Claus
Alice for 3 måneder siden
Åhhh ja, og dine Garden-antiques er til at dåne over! Det ser vidunderligt ud med mosset! Det ser ud til at være en rigtig god ide at have dem stående i skygge, og jeg kan godt forstå du ikke planter krukken til, det er sådan et fint modspil til al frodigheden, med den smukke moskrukke som skulptur! Smukt! Smukt! :-)
Kærlig hilsen Alice
Claus for 3 måneder siden
Kære Alice, ja mos og patina er vigtige faktorer, når det handler om Garden Antiques. Kh Claus
Lone for 3 måneder siden
Kære Claus! Tak for endnu en skøn video fra din dejlige have. Jeg glæder mig til at gense den på lørdag. Man kan ligefrem fornemme hvor svalt her må være på en varm sommerdag. Det er nogle smukke garden antiques du fremviser fra haven med den helt rette patina.
Det var hyggeligt at hilse på dig ved CPH Garden. Det var et super godt arrangement Haveselskabet havde fået stablet på benene, nu må vi håbe, at de gentager successen i 2019.
Mange hilsner fra Lone i Silkeborg
Claus for 3 måneder siden
Kære Lone, glæder mig til at hilse på dig igen på lørdag. Dbh Claus
Karina for 3 måneder siden
Efter sådan en video må jeg bare sige, at jeg er efterladt med begejstring. Det er bare så smukt komponeret. Kh K
Claus for 3 måneder siden
Kære Karina, tak for dine søde ord. Kh Claus
Trine for 3 måneder siden
Hej Claus. Jeg ser dine videoer med stor fornøjelse og inspiration , tak for det 😊
Jeg har et spørgsmål til dig ang. blomstergødning. Jeg har fyldt en 10l spand med kulsukkerplanter , godt proppet, hældt vand på , så planterne er dækket , spanden er helt fuld.
Nu har det stået og trukket i en måned. Det er en heftig ildelugtende suppe , pyha ...
Ved du hvordan det skal doseres ?
På forhånd tak 😊
Trine
Claus for 3 måneder siden
Kære Trine, desværre. Her må jeg være dig svar skyldig. Dbh Claus
Annie for 3 måneder siden
Kære Claus. Tak for dine forslag til beplantning i halvskygge. Kan altid blive inspireret. Har lige set "Havedrengen" i London hos The Chelsea Gardener, men den var tung at have med hjem i kufferten!!!
De bedste hilsner Annie
Claus for 3 måneder siden
Kære Annie, ja han er ret tung. Dbh Claus
Tina for 2 måneder siden
Kæreste Claus Undskyld jeg er lidt bagud med kommentarerne. Der har været en del oprydning i have og hus efter CPHgarden . Men hvor er det et skønt indlæg. Jeg elsker de grønne og hvide sammensætninger samt din blanding med busker og træer (som jeg også har taget til mig efter inspiration fra dig) Din patina på haveornamenterne er helt vidunderlig. Jeg glæder mig til at mine kommer lidt derhen. Han er skøn din Gardenboy, ser næsten ud til at han vasker sit ansigt hver aften ;-). Knus Tina
Claus for 2 måneder siden
Kære Tina, tak for din hilsen. Ja, patina er helt uundværligt. Kærlige hilsner fra Claus
Iris for 2 måneder siden
Kære Claus
Hvor herligt når du fortæller om planterne. Det giver en helt anderledes og bedre forståelse for hvor de enkelte kan gro, sammen, og hvor høje de bliver.
Tusind tak for en super god vejledning.
Kærligst.
Claus for 2 måneder siden
Kære Iris,´Herligt at du kan bruge mine informationer. Kh Claus

Nette for 2 måneder siden
Også denne video er dejlig, og giver lyst til at inkorporere nogle af de dejlige vækster, du viser. Du er en knag til at fortælle, og det bliver heller ikke ringere af, at videoen er flot fotograferet og redigeret. Super professionelt indslag.

I krukker og kasser

14.09.2017 | Helt fra det tidlige forår bestræber vi os på at have noget i blomst i sensommeren, især i krukker og kasser. Det er ikke svært, hvis blot man er ude i god tid; sår sommerblomster og lægger dahliaknolde.

Tulipaner i krukker

08.09.2017 | Gennem snart mange år har jeg praktiseret den disciplin, der går ud på lægge forårsløg, især tulipaner, i krukker. Det er på ingen måde svært, men kræver alligevel et par praktiske ting, som jeg vil forklare om her.

Sunken Garden

31.08.2017 | The Sunken Garden er et af havens femten rum, og jeg fornemmer, at mange er fascinerede af denne plads, tegnet af have- og landskabsarkitekt Kjeld Slot. Det var et spændende projekt, og undervejs kom jeg også med inputs.

Hortensiaer i hele haven

24.08.2017 | En busk, som jeg slet ikke kan forestille mig at undvære i haven, er hortensia. Med sit rige flor og sine flotte blomster er det en perfekt partner til for eksempel stauder og andre blomstrende vækster.

Violfrøstjerne - et højdepunkt

17.08.2017 | I augusthaven er der især en plante, der påkalder sig opmærksomheden. Det er den imponerende violfrøstjerne, Thalictrum, der fås i flere udgaver.
I denne uge viser jeg nogle af højdespringerne.

Chelsea Flower Show

10.08.2017 | En af de helt store begivenheder indenfor haveverdenen er Chelsea Flower Show, der finder sted i London hvert år i maj. Folk kommer hertil i tusindvis, og det er en event, der tales om over hele Europa.

Tre berømte haver

03.08.2017 | I denne uges video præsenterer jeg tre af Englands ikoniske haver - Sissinghurst Castle Garden, Hidcote Manor og Snowshill Manor - alle haver, der på en alle anden måde har inspireret mig.
Optagelserne er fra min Englandstur i maj.
Preview

Keukenhof

27.07.2017 | Jeg tror ikke, at der er nogen af jer, der er i tvivl om, at jeg elsker forårsløg. Tulipaner, narcisser, perlehyacinter, krokus og alle de andre skønne.

Nu skal vi en tur til Holland.

Med inspiration fra grøftekanten

20.07.2017 | Hvis man kan tale om havemode, er der ingen tvivl om, at det vilde look er i højsædet, og det er en stil, der er kommet for at blive. Det tør jeg godt garantere.

Roser i godt selskab

13.07.2017 | Mon ikke, at vi havefolk godt kan blive enige om, at det er noget helt særligt, når roserne folder sig ud i haven? For mig er det i hvert fald en fest, som jeg hvert år ser frem til.
Preview

Åben have

06.07.2017 | Rigtigt mange mennesker har gennem årene ønsket at opleve min have. Det har tidligere kun været muligt, hvad man vandt en billet i en af de årlige konkurrencer, jeg afholdt. Men nu kan det lade sig gøre, hvis man melder sig ind i min Haveklub som Guldmedlem.

I gang med Krukkehaven

29.06.2017 | År for år er krukkehaven vokset, og efterhånden er det svært at finde plads til alle væksterne. Alligevel bliver jeg ved med at skabe nye konstellationer.

I halvskygge

22.06.2017 | Min have er så stor, at der er partier med både sol og skygge - eller rettere halvskygge. The woodland garden vender øst/vest, og det betyder, at der både er morgen- og aftensol.

Mød mine gartnere

15.06.2017 | I denne uge vil jeg ikke alene præsentere nogle af havens bede, mens også mine gartnere - Preben, Mariann og Birthe. Uden dem, ingen have! Sådan er det ...

Lupiner og prydløg

08.06.2017 | I ugens video fortæller jeg det om det nyligt arrangerede krukkearrangement udenfor porten. Her spiller lupiner hovedrollen. Og indenfor porten, under alletræerne, blomstrer tusindvis af prydløg.

Støt stauderne

01.06.2017 | Rigtig mange drømmer om et staudebed med bølgende blomstring fra tidligt forår til ind i efteråret. Men ... et velfungerende staudebed kan være noget af en udfordring. Blandt andet, hvis høje stauder begynder at vælte.

Mageløse magnoliaer

25.05.2017 | Mon ikke, at de fleste vil give mig ret i, at magnoliaer er nogle af de smukkeste blomstrende træer i foråret? Jeg holder i hvert fald meget af dem og nyder, at blomsterne matcher floret i bedene.

Forårshaven

18.05.2017 | Bøgeskoven er sprunget ud, fuglene synger, og alt er fryd og gammen. Vi har tilmed fået lunere vejr. Hvad kan man forlange mere? Jeg er bare så tilfreds og glad.
Vis flere videoer