Log ind

I halvskygge

Jeg har en særlig forkærlighed for hvide blomster og flere af havens omkring femten rum er da også forbeholdt disse. De spiller sammen med matchende buske og træer, der sammen med stauder udgør en frodig symbiose.

.

Kommentarer
Anita 7 måneder siden
Hej Claus - det er en meget inspirende video - det er så yndigt med de blomster der svæver op i luften og yndige er de også - jeg skal se den igen der er lige lidt jeg skal skrive op so jeg ku tænke mig - jeg finder nok et sted at skrue dem ned - og det er nogen spændende og flotte billeder af kronprinsessen - ja det er en smuk dame vi kan være stolt af - så skal jeg lige ha købt frimærker så jeg kan sende en kuvert til frø - og glæder mig til i aften - og så må der planlægges hvis der kommer en haveudstiling i 2019 - den vil jeg se - så må jeg holde lidt ferie på det tidspunkt
Ha en dejlig Sankt hans aften
Kh Anita og Jørgen
Claus 7 måneder siden
Kære Anita, det varer ikke længe, førend du heller ikke har plads til flere planter. Men lidt kan man jo altid skrue ... Kh Claus
Lotte 7 måneder siden
Kære Claus. Endnu en dejlig video. Jeg synes, dine stenmelsgange er meget smukke. Jeg har brugt lergrus i min have, men er ikke helt tilfreds med kvaliteten. Kan du fortælle mig, hvilken farve stenmel, du bruger. Når jeg googler, finder jeg kun sort og grå, men din ser rødlig ud, og det kan jeg bedst lide. Hvad mon farven hedder? Hav det godt. Mvh Lotte
Claus 7 måneder siden
Kære Lotte. jeg har ikke nogen præcis angivelse. Kvalitet og farve afhænger af grusgraven. Dbh Claus
Helle 7 måneder siden
Hej Claus.
Mange tak for de dejlige billeder fra Cph og for turen rundt i den fine hvide have.
Det er som altid meget inspirerende.
Fortsat god fornøjelse i Cph og hvor jeg vil glæde mig til at komme tilbage til Hellas have og se hvordan det går.
Med venlig hilsen Helle.
Claus 7 måneder siden
Kære Helle, du kan godt glæde dig til gensyn med Hellas have. Den har virkelig taget form. Dbh Claus
Eliane 7 måneder siden
Kære Claus. Hvor er der dog vidunderligt i din hvide skyggehave. Så mange smukke planter og ikke mindst de hvide birketræer og de smukke stenmelsgange giver haven karakter.
Hvor er det inspirerende med så mange mindre kendte planter og jeg synes det er helt fantastisk, at du kan fortælle os det latinske navn. Det gør os jo i stand til at få den helt rigtige plante uden at skulle gætte os frem.
Også tak for de dejlige billeder fra CPH Garden. Det hele ser så fantastisk ud, at vi vil overveje et besøg næste gang der arrangeres en udstilling.
Fortsat rigtig skøn weekend til dig.
Kærlige tanker fra John og Eliane
Claus 7 måneder siden
Kære John og Eliane, ja de latinske navne er vigtige for at få de helt præcise planter. Kh Claus
Alice 7 måneder siden
Kære Claus
Hvor er det en vidunderlig florlet hvid ranunkel! Meget inspirerende video med fine spændende planter! Jeg kan slet ikke undvære sådan en skygge afdeling i haven, med smukke bladformer, men det har været svært at finde blomster til den. Tak, fordi du viser så smukke blomster som kan trives i halvskygge!
Fortsat rigtig god fornøjelse i CPH, og på turene rundt med kamera! :-)
Kærlig hilsen Alice
Claus 7 måneder siden
Kære Alice, ja den lette ranunkel er underskøn. Kh Claus
Alice 7 måneder siden
Åhhh ja, og dine Garden-antiques er til at dåne over! Det ser vidunderligt ud med mosset! Det ser ud til at være en rigtig god ide at have dem stående i skygge, og jeg kan godt forstå du ikke planter krukken til, det er sådan et fint modspil til al frodigheden, med den smukke moskrukke som skulptur! Smukt! Smukt! :-)
Kærlig hilsen Alice
Claus 7 måneder siden
Kære Alice, ja mos og patina er vigtige faktorer, når det handler om Garden Antiques. Kh Claus
Lone 7 måneder siden
Kære Claus! Tak for endnu en skøn video fra din dejlige have. Jeg glæder mig til at gense den på lørdag. Man kan ligefrem fornemme hvor svalt her må være på en varm sommerdag. Det er nogle smukke garden antiques du fremviser fra haven med den helt rette patina.
Det var hyggeligt at hilse på dig ved CPH Garden. Det var et super godt arrangement Haveselskabet havde fået stablet på benene, nu må vi håbe, at de gentager successen i 2019.
Mange hilsner fra Lone i Silkeborg
Claus 7 måneder siden
Kære Lone, glæder mig til at hilse på dig igen på lørdag. Dbh Claus
Karina 7 måneder siden
Efter sådan en video må jeg bare sige, at jeg er efterladt med begejstring. Det er bare så smukt komponeret. Kh K
Claus 7 måneder siden
Kære Karina, tak for dine søde ord. Kh Claus
Trine 7 måneder siden
Hej Claus. Jeg ser dine videoer med stor fornøjelse og inspiration , tak for det 😊
Jeg har et spørgsmål til dig ang. blomstergødning. Jeg har fyldt en 10l spand med kulsukkerplanter , godt proppet, hældt vand på , så planterne er dækket , spanden er helt fuld.
Nu har det stået og trukket i en måned. Det er en heftig ildelugtende suppe , pyha ...
Ved du hvordan det skal doseres ?
På forhånd tak 😊
Trine
Claus 7 måneder siden
Kære Trine, desværre. Her må jeg være dig svar skyldig. Dbh Claus
Annie 7 måneder siden
Kære Claus. Tak for dine forslag til beplantning i halvskygge. Kan altid blive inspireret. Har lige set "Havedrengen" i London hos The Chelsea Gardener, men den var tung at have med hjem i kufferten!!!
De bedste hilsner Annie
Claus 7 måneder siden
Kære Annie, ja han er ret tung. Dbh Claus
Tina 6 måneder siden
Kæreste Claus Undskyld jeg er lidt bagud med kommentarerne. Der har været en del oprydning i have og hus efter CPHgarden . Men hvor er det et skønt indlæg. Jeg elsker de grønne og hvide sammensætninger samt din blanding med busker og træer (som jeg også har taget til mig efter inspiration fra dig) Din patina på haveornamenterne er helt vidunderlig. Jeg glæder mig til at mine kommer lidt derhen. Han er skøn din Gardenboy, ser næsten ud til at han vasker sit ansigt hver aften ;-). Knus Tina
Claus 6 måneder siden
Kære Tina, tak for din hilsen. Ja, patina er helt uundværligt. Kærlige hilsner fra Claus
Iris 6 måneder siden
Kære Claus
Hvor herligt når du fortæller om planterne. Det giver en helt anderledes og bedre forståelse for hvor de enkelte kan gro, sammen, og hvor høje de bliver.
Tusind tak for en super god vejledning.
Kærligst.
Claus 6 måneder siden
Kære Iris,´Herligt at du kan bruge mine informationer. Kh Claus

Nette 6 måneder siden
Også denne video er dejlig, og giver lyst til at inkorporere nogle af de dejlige vækster, du viser. Du er en knag til at fortælle, og det bliver heller ikke ringere af, at videoen er flot fotograferet og redigeret. Super professionelt indslag.

Arne Maynard

18.01.2018 | I denne uge inviterer jeg jer med en tur til England. Det er tale om et tilbageblik til juli, hvor jeg var en tur i Wales og besøgte den verdensberømte have- og landskabsarkitekt Arne Maynard.
 

Hampton Court Flower Show

11.01.2018 | Vintertid er drømmetid, og det handler ikke kun om at se frem, men også tilbage. I dag mindes jeg den første weekend i juli, 2017. For da var jeg på Hampton Court Flower Show. Nu bliver I inviteret med.

Tilbageblik

04.01.2018 | Så skal vi i gang igen. Ikke alene et nyt år begynder, men også en helt jomfruelig havesæson lurer lige om hjørnet. På denne årstid er der ikke meget liv derude, men bare vent!

Godt Nytår

27.12.2017 | I denne årets sidste video regerer jeg i køkkenet. Der bliver pyntet bord til nytårsaften, og desuden er jeg i gang ved komfuret og kommer med to forholdsvis enkle opskrifter til nytårsmenuen.

Så er det Jul

19.12.2017 | Jeg glæder mig i denne tid! Det er ganske vist, at det snart er jul, og denne udsendelse er den sidste i en række af seks, hvor jeg har julet i den store stil. Og jeg må sige, at jeg i den grad har hygget mig.
Preview

Snart Jul

14.12.2017 | Nu kan det ikke skjules: Der er ikke lang tid til jul. Og I skal vide, at jeg i den grad har hygget mig med at jule her i Haveklubben. Og af jeres mange kommentarer kan jeg se, at det jeg laver, falder i god smag.
Preview

Hvid Jul

07.12.2017 | Lad mig slå det fast med det samme: Jeg elsker hvid jul, men desværre er det ikke så ofte, fænomenet opstår i form af sne over hele landet. Hvem ved? Måske bliver det i år, vi kan glæde os over et hvidt dække.

Snart advent

30.11.2017 | Her i huset begynder julen den første søndag i advent. Så begynder vi så småt at pynte op, og pyntningen skalerer gennem december. Julen er en dejlig tid.

Flere Julerier

24.11.2017 | Så er det atter blevet tid til at jule i Haveklubben. Det første program blev sendt i sidste uge, og jeg er glad for, at det er blevet taget så godt imod. Jeg hygger mig i den grad med at lave disse udsendelser.

Velkommen i juleværkstedet

16.11.2017 | Nu er det ved at være tid til at jule, i hvert fald hvis man vil lave dekorationerne selv. Jeg har pyntet op i det vinteropvarmede drivhus og er i fuld gang. Glæder mig til at inspirere jer.

Vinteropbevaring af planter

09.11.2017 | Jeg tænker, at mange af os har nogle sarte planter, som vi gerne vil bringe sikkert gennem vinteren. Det kan for eksempel være citrustræer, oliven og Agapanthus. De må helst ikke gå til.

Såning af rød kvan

02.11.2017 | I denne uge fortæller jeg, hvordan man sår frø til den røde kvan, Angelica gigas. Det er meget vigtigt, at frøene sås ret kort tid efter, at de er høstet, ellers mister de spireevnen.

Efterårskrukker

26.10.2017 | Efteråret viser sig stadig fra sin milde side, selvom der nu varsles storm og ligefrem sne. Her tager vi dog en dag af gangen og glæder os for eksempel over, at solen skinner i dag.

Vinteropbevaring af dahlia-knolde

19.10.2017 | Her i efteråret er der mange gøremål, og et af dem går ud på at gøre dahlia-knolde klar til vinteropbevaring. I sig selv er det rimelig enkelt, men der er alligevel nogle tips, som jeg vil dele med jer.

Toårige vækster

12.10.2017 | Jeg ved ikke hvor mange, der er ved at plante nu. Men vi er … Toårige planter som kvan, Angelica, og fingerbøl, Digitalis, bliver plantet i den nederste del af haven, hvor der i sidste uge blev lagt løg.

Skvalderkål og tulipaner

05.10.2017 | Det er vist de færreste havefolk, der mener, at man kan slappe af i oktober. Meget kan og skal gøres. Der er altid noget at give sig i kast med. I år har vi erklæret skvalderkålen krig, og desuden lægger vi tulipanløg i store mængder.

On the road

27.09.2017 | Gennem årene er jeg blevet stillet overfor mange spændende opgaver. En af dem går ud på at binde buketter for Flowr, der leverer buketter direkte døren. Her kan man købe en særlig Claus Dalby buket.

Glødende krukker

21.09.2017 | Jeg elsker orange, og det er ligegyldigt, om det er forår, sommer eller efterår. Det er en farve, jeg ligefrem tørster efter. Her i sensommeren er den orange særlig perfekt, fordi den i den grad matcher træernes løv, der snart begynder at gløde.
Vis flere videoer