Log ind

I halvskygge

Jeg har en særlig forkærlighed for hvide blomster og flere af havens omkring femten rum er da også forbeholdt disse. De spiller sammen med matchende buske og træer, der sammen med stauder udgør en frodig symbiose.

.

Kommentarer
Anita 12 måneder siden
Hej Claus - det er en meget inspirende video - det er så yndigt med de blomster der svæver op i luften og yndige er de også - jeg skal se den igen der er lige lidt jeg skal skrive op so jeg ku tænke mig - jeg finder nok et sted at skrue dem ned - og det er nogen spændende og flotte billeder af kronprinsessen - ja det er en smuk dame vi kan være stolt af - så skal jeg lige ha købt frimærker så jeg kan sende en kuvert til frø - og glæder mig til i aften - og så må der planlægges hvis der kommer en haveudstiling i 2019 - den vil jeg se - så må jeg holde lidt ferie på det tidspunkt
Ha en dejlig Sankt hans aften
Kh Anita og Jørgen
Claus 12 måneder siden
Kære Anita, det varer ikke længe, førend du heller ikke har plads til flere planter. Men lidt kan man jo altid skrue ... Kh Claus
Lotte 12 måneder siden
Kære Claus. Endnu en dejlig video. Jeg synes, dine stenmelsgange er meget smukke. Jeg har brugt lergrus i min have, men er ikke helt tilfreds med kvaliteten. Kan du fortælle mig, hvilken farve stenmel, du bruger. Når jeg googler, finder jeg kun sort og grå, men din ser rødlig ud, og det kan jeg bedst lide. Hvad mon farven hedder? Hav det godt. Mvh Lotte
Claus 12 måneder siden
Kære Lotte. jeg har ikke nogen præcis angivelse. Kvalitet og farve afhænger af grusgraven. Dbh Claus
Helle 12 måneder siden
Hej Claus.
Mange tak for de dejlige billeder fra Cph og for turen rundt i den fine hvide have.
Det er som altid meget inspirerende.
Fortsat god fornøjelse i Cph og hvor jeg vil glæde mig til at komme tilbage til Hellas have og se hvordan det går.
Med venlig hilsen Helle.
Claus 12 måneder siden
Kære Helle, du kan godt glæde dig til gensyn med Hellas have. Den har virkelig taget form. Dbh Claus
Eliane 12 måneder siden
Kære Claus. Hvor er der dog vidunderligt i din hvide skyggehave. Så mange smukke planter og ikke mindst de hvide birketræer og de smukke stenmelsgange giver haven karakter.
Hvor er det inspirerende med så mange mindre kendte planter og jeg synes det er helt fantastisk, at du kan fortælle os det latinske navn. Det gør os jo i stand til at få den helt rigtige plante uden at skulle gætte os frem.
Også tak for de dejlige billeder fra CPH Garden. Det hele ser så fantastisk ud, at vi vil overveje et besøg næste gang der arrangeres en udstilling.
Fortsat rigtig skøn weekend til dig.
Kærlige tanker fra John og Eliane
Claus 12 måneder siden
Kære John og Eliane, ja de latinske navne er vigtige for at få de helt præcise planter. Kh Claus
Alice 12 måneder siden
Kære Claus
Hvor er det en vidunderlig florlet hvid ranunkel! Meget inspirerende video med fine spændende planter! Jeg kan slet ikke undvære sådan en skygge afdeling i haven, med smukke bladformer, men det har været svært at finde blomster til den. Tak, fordi du viser så smukke blomster som kan trives i halvskygge!
Fortsat rigtig god fornøjelse i CPH, og på turene rundt med kamera! :-)
Kærlig hilsen Alice
Claus 12 måneder siden
Kære Alice, ja den lette ranunkel er underskøn. Kh Claus
Alice 12 måneder siden
Åhhh ja, og dine Garden-antiques er til at dåne over! Det ser vidunderligt ud med mosset! Det ser ud til at være en rigtig god ide at have dem stående i skygge, og jeg kan godt forstå du ikke planter krukken til, det er sådan et fint modspil til al frodigheden, med den smukke moskrukke som skulptur! Smukt! Smukt! :-)
Kærlig hilsen Alice
Claus 12 måneder siden
Kære Alice, ja mos og patina er vigtige faktorer, når det handler om Garden Antiques. Kh Claus
Lone 12 måneder siden
Kære Claus! Tak for endnu en skøn video fra din dejlige have. Jeg glæder mig til at gense den på lørdag. Man kan ligefrem fornemme hvor svalt her må være på en varm sommerdag. Det er nogle smukke garden antiques du fremviser fra haven med den helt rette patina.
Det var hyggeligt at hilse på dig ved CPH Garden. Det var et super godt arrangement Haveselskabet havde fået stablet på benene, nu må vi håbe, at de gentager successen i 2019.
Mange hilsner fra Lone i Silkeborg
Claus 12 måneder siden
Kære Lone, glæder mig til at hilse på dig igen på lørdag. Dbh Claus
Karina 12 måneder siden
Efter sådan en video må jeg bare sige, at jeg er efterladt med begejstring. Det er bare så smukt komponeret. Kh K
Claus 12 måneder siden
Kære Karina, tak for dine søde ord. Kh Claus
Trine 12 måneder siden
Hej Claus. Jeg ser dine videoer med stor fornøjelse og inspiration , tak for det 😊
Jeg har et spørgsmål til dig ang. blomstergødning. Jeg har fyldt en 10l spand med kulsukkerplanter , godt proppet, hældt vand på , så planterne er dækket , spanden er helt fuld.
Nu har det stået og trukket i en måned. Det er en heftig ildelugtende suppe , pyha ...
Ved du hvordan det skal doseres ?
På forhånd tak 😊
Trine
Claus 12 måneder siden
Kære Trine, desværre. Her må jeg være dig svar skyldig. Dbh Claus
Annie 12 måneder siden
Kære Claus. Tak for dine forslag til beplantning i halvskygge. Kan altid blive inspireret. Har lige set "Havedrengen" i London hos The Chelsea Gardener, men den var tung at have med hjem i kufferten!!!
De bedste hilsner Annie
Claus 12 måneder siden
Kære Annie, ja han er ret tung. Dbh Claus
Tina 11 måneder siden
Kæreste Claus Undskyld jeg er lidt bagud med kommentarerne. Der har været en del oprydning i have og hus efter CPHgarden . Men hvor er det et skønt indlæg. Jeg elsker de grønne og hvide sammensætninger samt din blanding med busker og træer (som jeg også har taget til mig efter inspiration fra dig) Din patina på haveornamenterne er helt vidunderlig. Jeg glæder mig til at mine kommer lidt derhen. Han er skøn din Gardenboy, ser næsten ud til at han vasker sit ansigt hver aften ;-). Knus Tina
Claus 11 måneder siden
Kære Tina, tak for din hilsen. Ja, patina er helt uundværligt. Kærlige hilsner fra Claus
Iris 11 måneder siden
Kære Claus
Hvor herligt når du fortæller om planterne. Det giver en helt anderledes og bedre forståelse for hvor de enkelte kan gro, sammen, og hvor høje de bliver.
Tusind tak for en super god vejledning.
Kærligst.
Claus 11 måneder siden
Kære Iris,´Herligt at du kan bruge mine informationer. Kh Claus

Nette 11 måneder siden
Også denne video er dejlig, og giver lyst til at inkorporere nogle af de dejlige vækster, du viser. Du er en knag til at fortælle, og det bliver heller ikke ringere af, at videoen er flot fotograferet og redigeret. Super professionelt indslag.

Det store rosenflor

21.06.2018 | Tror, at vi er mange haveejere, der godt kan blive enige om, at det er en helt særlig tid, når roserne står i fuldt flor. Det er et virkelig højdepunkt, og jeg bliver nærmest salig.

De første roser

15.06.2018 | Det er hvert år en helt særlig tid, når roserne begynder at springe ud. I denne uges video præsenterer jeg den særligt smukke 'Aicha', der altid er den første til at åbenbare sine fine blomster.

Haven i forandring

07.06.2018 | Haven forandrer sig fra dag til dag. Og i denne sæson går det ekstra hurtigt på grund af den megen varme. Jeg glæder mig over, at der hele tiden er noget til at tage over.

De sidste tulipaner

31.05.2018 | Dette års tulipanblomstring var noget kortere end sædvanligt. Det hænger selvfølgelig sammen med den megen varme. Med denne video ser jeg tilbage på årets sidste flor. Et dejligt minde …

Et hyggeligt besøg

24.05.2018 | I sidste uge havde jeg et hyggeligt besøg af den engelske havefotograf, Clive Nichols. Det var en stor glæde at opleve, hvor begejstret han var for haven, og jeg må sige, at de billeder, Clive tog her, blev helt fortryllende.

Den skønneste tid

18.05.2018 | Som en kær veninde så fint har udtrykt det: Bare vi kunne få maj i slow motion! Det er vi vist mange, der kunne tænke os. For på denne årstid går det hele bare så utrolig hurtigt. Det er et mirakel af de store.

Så kom varmen

10.05.2018 | Hvor var det skønt, at varmen omsider kom, og det kan virkelig ses på haven. Dag for dag kan man se, hvor hurtigt det går.
Vi kan vist godt blive enige om, at dette er den skønneste årstid.

Endelig rigtig forår

03.05.2018 | De sidste par uger har rigtigt mange forbipasserende spurgt, hvornår krukkerne med forårsvækster blev arrangeret udenfor porten, som jeg har gjort det i over tyve år. Nu er de der, og det kan I se mere om i ugens video i Haveklubben.

Foredrag om selskabsplanter

26.04.2018 | De seneste uger har jeg præsenteret min nye bog 'Selskabsplanter' i forbindelse med en række foredrag. Ugens video handler om det første foredrag i Haveklub-regi, der fandt sted på Aarhus Teater. Det blev en rigtig hyggelig eftermiddag.

Forårs-sysler

19.04.2018 | At foråret er en rigtig skøn tid, tror jeg ikke, at vi er nogen, der kan være uenige om. Men for os haveejere er det også en rigtig travl tid. Alt ude gror, så det er en lyst. Ih hvor vi glæder os …

Hektisk aktivitet

12.04.2018 | Så kom foråret og med det en masse aktiviteter ude. Og det er det, denne uges video handler om. Ikke alene mine egne gartnere, men også ekstra indkaldte, har utrolig travlt.

På besøg i drivhusene

05.04.2018 | 
Vi er i fuld gang med at prikle planter ud. Et rigtigt hyggeligt arbejde, og det er da også det, det blandt andet handler om i denne uges video. Desuden skal I se, hvad der sker i drivhusene.

Pynt til påske

29.03.2018 | Så er det påske. Og nu, hvor det ikke er det bedste havevejr, må vi skabe det hyggeligt indendøre. I denne uges video kommer jeg med et par forslag til buketter, og jeg pynter også op med primulaer og hornvioler.

Pink påske

22.03.2018 | Nu er der kun en uge til påske, og nogle skal sikkert have gæster. Så er det hyggeligt at dække et bord med forårsblomster. Jeg kommer med ideer til to forskellige borddækninger, der også vil kunne bruges til andre forårsfester. For eksempel konfirmation eller bryllup.

Såning af store frø

15.03.2018 | I denne uge handler det om såning af store frø. Dem behandler jeg på en særlig måde, og i denne video viser jeg, hvordan jeg sår snerler, solsikker og tallerkensmækker. Desuden skal I se, hvad gartnerne har haft travlt med, hvad såning angår.

Venter på forår

08.03.2018 | Mon ikke, at mange har det som jeg; vi venter på foråret. Ude er der sne, men nu er det begyndt at tø, og vejrudsigten siger, at det i næste uge skal blive mere mildt. Det glæder jeg mig så meget til. Jeg har så mange nye og spændende projekter, som vi skal i gang med.

Såning af sommerblomster

01.03.2018 | Siden jeg blev havemenneske for godt og vel tyve år siden, har jeg elsket at dyrke planter fra frø. Og jeg tror, at jeg har lavet alle de fejl, man kan lave. Dem har jeg imidlertid lært af, og som årene har gået, har jeg tilegnet mig en viden, som jeg vil dele ud af i denne video.

Forspiring

22.02.2018 | Frøformering er en af haveverdenens mest spændende discipliner. Men for at lykkes, er det vigtigt at have de rigtige hjælpemidler ved hånden. Og det er dem denne uges video handler om.
Vis flere videoer