Log ind

Ude med spaden

Det er da helt fantastisk, at vejret er så mildt. Og det er rigtig praktisk, når der er så meget, der stadig skal gøres. Jeg husker med gru nogle år, hvor jorden allerede blev dækket af sne på dette tidspunkt. Lad os håbe, at det varer noget endnu.

.

Kommentarer
Jytte 9 måneder siden
Sådan en booster skal jeg sandelig have. Som jeg skrev forleden, har jeg allerede plantet mit omlagte staudebed til, men jeg ser på firmaets hjemmeside, at man bare kan lave en rille rundt om planten (uden at beskadige rødderne) og så lave nogle huller i rillen, som fyldes op med boosteren, inden der vandes. Det er da smart!
Tudind tak for tippet og for de fine billeder.
Med kærlig havehilsen
Jytte
Claus 9 måneder siden
Kære Jytte, endnu en gang tak for en hyggelig hilsen. Held og lykke med boosteren. Kh Claus
Anita 9 måneder siden
Kære Claus
Jeg skal da ha mig sådan noget rootbooster , det lyder super godt , og hvor er rosen altså yndig , ku da være jeg skal ha sådan en i en krukke , og glæder mig til elefant rodknolde kommer de er da så fine i en krukke . Det dejligste gensyn med mangnoliaerne , ku vær jeg sku finde video fra maj og lige se dem , ku godt tænke mig nogle flere , men jeg løber jeg skal ha dagens sidste kunde for i dag og i morgen skal jeg gæster til andesteg , det bliver så hyggeligt .
Rigtig god weekend til dig og alle jer andre .
Kærlig hilsen Jørgen og Anita
Claus 9 måneder siden
Kære Anita, ja 'Lavender Flower Circus' er en skøn rose, som jeg absolut kan anbefale. Ønsker jeg en rigtig god Mortens aften. Kærlige hilsner til jer begge fra ClausTina 9 måneder siden
Kæreste Claus Jeg har lige sat 3 Austin roser, der var ilbud i England så kunne ikke dy mig da jeg så den nye Emily Bronte og samtidig kunne købe Comte de Champagne som længe har stået på ønskelisten. Det er en sådan skøn tid: flotte farver, mildt vejr og nu er julen snart på vej. Hvor var det skønt med etmagnolie indslag. Det er nogle vidunderlige eksemplarer du har. Rigtig god weekend knus Tina
Claus 9 måneder siden
Kære Tina, kan godt forstå, at du er faldet for Emily Bronte. Har lige googlet den. Hvor ser den smuk ud, men det er jo alle Austin-roser. Ja, jeg blev også helt salig over at se magnolierne igen. Knus fra Claus
Morten 9 måneder siden
Kære Claus
Ja man kan virkelig blive overrasket over hvad en knold kan producere nogle gange, jeg skal virkelig huske de elefantører næste år, de er helt fantastiske.
Her blev vi færdige med haven for en uge siden, en dejlig fornemmelse.

Ha det godt
Knus Morten
Claus 8 måneder siden
Kære Morten, herligt, at I nu har afsluttet sæsonen. Snart begynder en ny. Kh til jer begge fra Claus

Ude godt, men hjemme bedst

22.08.2019 | Efter en sommerturne rundt til skønne danske haver, er jeg nu tilbage i min egen have. Og jeg glæder mig naturligvis rigtig meget til at vise jer rundt. Det er som bekendt sensommer, og det jeg blandt andet vil fortælle om, er mit røde krukkearrangement, som mange så i sidste weekend, hvor jeg havde åben have.

Lottes have

15.08.2019 | Lotte er endnu en af de haveejere, jeg præsenterer i min bog: 'Små haver. Store drømme'. Og hendes have i Valby er i sin egen klasse. Tænk en gang; blot 70 kvadratmeter og ikke mindre end syv haverum. Det er helt fortryllende.
Preview

Ullas have

08.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg nu nået til Virum, hvor jeg besøger Ulla Bergstrøm. Hun har en drømmedejlig have.

Susannes have

01.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg i denne uge kommet til Susanne Gerlows rækkehushave i Dyssegård nord for København. En have på blot 150 kvadratmeter …

Bonnies have

25.07.2019 | Det er helt ubegribeligt, at Bonnie Hall på blot få år har skabt den skønne kolonihave, jeg i denne uge besøger i Haveklubben. Det, der begyndte som en muddermark, er i dag et blomstrende paradis.

Sus og Børges have

18.07.2019 | Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have, nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.

Alices' have

11.07.2019 | På min havetur rundt i landet for at besøge skønne haver er jeg i denne uge kommet til Alices' rækkehushave på blot 150 kvadratmeter. Den er ganske enkelt imponerende …

Vibekes have

04.07.2019 | Nu er det ved at være ferietid, og i denne og de næste seks uger besøger jeg en række danske haver. I denne uge, skal I med til Vibekes lille charmerende have i Hellerup.

Sommertravlhed

27.06.2019 | Der er travlt i haven, og i denne video skal I blandt andet se, hvordan jeg planter kasserne ud for køkkenet til. Som vanligt er farveholdningen creme og hvid. Sådan har det været i mange år. Det er toner, jeg aldrig bliver træt af.

Krukkekøkkenhaven

20.06.2019 | I denne uges video viser jeg, hvordan jeg planter tomater i væksthuset og salat i krukkekøkkenhaven. Spændende projekter for sådan én som mig, der aldrig rigtigt har haft køkkenhave.

Det er helt vildt!

13.06.2019 | Det er det, der er lige nu; altså helt vildt … På den gode måde! Jeg elsker havens vilde udtryk. Den må gerne minde lidt om en frodig grøftekant. Holdt i skak af de stramme takshække.

Nu er det sommer

06.06.2019 | Som bekendt er juni årets første måned, og alting går så utrolig stærkt i haven. Planterne vokser og gror, så det er en hel lyst. At vi nu også har sommervejr, gør bare det hele endnu skønnere.

Årets sidste tulipaner

30.05.2019 | Snart er foråret ovre og dermed også tulipanerne. Det har været et flot og langvarigt flor i år, hvilket selvfølgelig skyldes det noget kolde vejr. I denne uges video skal I blandt andet se årets sidste tulipaner.

Planter, der slynger

23.05.2019 | I denne uges video er jeg i gang i væksthuset. Jeg planter slyngplanter - blandt andet den, der hedder Prinsesseskørt eller Rosenslynger. Jeg har også jordbærplanter klar, og der skal plantes bønner op ad espaliererne. Desuden skal I lige se nogle af tulipanerne igen.
Preview

Medio maj

16.05.2019 | År for år kan det svinge meget med tulipanblomstringen. Det handler naturligvis om, hvordan vejret arter sig. Det kolde forår, som vi har haft i år, gør, at tulipanerne stadig står i fuldt flor. I denne video skal I blandt andet se arrangementet på hovedtrappen.

Krukkekøkkenhaven

09.05.2019 | I denne uge skal I blandt andet ind i drivhuset. Vi har rigtig meget stående til udplantning i krukkekøkkenhaven. Der er kål og salat og også ærter, som jeg skal have plantet. Jeg ser i den grad frem til dette nye, spændende projekt.

Forår i The Sunken Garden

02.05.2019 | Der hersker stor aktivitet i haven. Vi har travlt, så alt tager sig ud fra sin bedste side til åben have for Haveklubbens Guldmedlemmer den 11. maj. The Sunken Garden er klar med masser af forårsvækster i krukker. Det er en stor glæde.

Havens redskaber

25.04.2019 | Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.
Vis flere videoer